Lihtne lõunamenüü lapsele terveks nädalaks

4:50 PM Valerie Ohata 0 Comments



Nagu lubasin, siis tänane postitus on pühendunud retseptidele lastele. Ja siit leiate lausa 7 retsepti! Tegemist on näidismenüüga terveks nädalaks, mida olen ise enda lapsele teinud ja leian neid retsepte lihtsadeks ning maitsvadeks.
Koostisosade kogust ei kirjutanud, kuna tegin kõik silma järgi. Küll te ise teate, palju ja mida lisada, kõige tähtsamad koostisosad on kirjas :) Koostisosi võib vabalt asendada teistega, mis on parasjagu kodus või sobivad teie lapsele paremini.
Kui teile meeldis selline näidismenüü, siis postitan ka edaspidi selliseid nädalamenüüsid :)

Laktoosi-, piimavalgu-, muna-, jahu-, suhkru- ja soolavaba.

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).


Esmaspäev: tatar hakkliha- ja suvikõrvitsaga

Koostisosad:

- tatar
- suvikõrvits
- hakkliha
- oliiviõli
- soovi korral sibul
- kõrvale brokoli

Valmistamine:

Keeda tatar vastavalt juhendile. Kui tatar on valmis, siis lisa tatrale natukene oliiviõli. Teises potis valmista hakkliha suvikõrvitsaga: lisa potti natukene vett, pane sinna ka hakkliha ning pane tulele. Sega hakkliha kuni see ei ole enam roosa ning lisa puhastatud ja tükeldatud suvikõrvits ja soovi korral ka sibul. Lisa vajadusel veel natukene vett ning hauta madalal tulel kuni suvikõrvits on piisavalt pehme. Sega kausis tatar koos hakklihaga. Kõrvale keeda või auruta brokoli.

Teisipäev: kartulipuder hakklihaga

Koostisosad:

- kartul
- hakkliha
- porgand
- peakapsas
- spinat
- oliiviõli
- kõrvale tomat

Valmistamine:

Keeda kartul kuni pehme. Vala vesi ära, kuid jäta natukene alles. Purusta kartul kahvliga kuni mass muutub ühtlaseks. Kreemja tulemuse jaoks lisa natukene ülejäänud vett. Teises potis valmista hakkliha köögiviljadega: lisa potti natukene vett, pane sinna ka hakkliha ning pane tulele. Sega hakkliha kuni see ei ole enam roosa ning lisa puhastatud ja tükeldatud porgand ja peakapsas. Lisa vajadusel veel natukene vett ning hauta madalal tulel kuni porgand ja kapsas on piisavalt pehmed. Lisa tükeldatud spinat ning oliiviõli ja sega. Kartulipuder võib serveerida eraldi või segada koos hakklihaga. Kui lapsel hakkab igav sama süüa, siis vormi kätega pallid kartuli ja hakklihasegust ja lase lapsel ise seda süüa :)

Kolmapäev: kuskuss suvikõrvitsa ja porgandiga

Koostisosad:

- kuskuss
- suvikõrvits
- porgand
- oliiviõli
- kõrvale türgi oad

Valmistamine:

Puhasta ja tükelda suvikõrvits ja porgand. Lisa potti vesi, pane sinna köögiviljad ja keeda kuni porgand on pehme. Lisa potti kuskuss, lülita pliit välja ning kata kaanega. Kui vesi on kuskussi sisse imendunud, siis on see valmis. Sega ettevaatlikult ning lisa oliiviõli. Türgi oad keeda teises potis kuni pehme.

Neljapäev: frikadellisupp peediga

Koostisosad:

- kartul
- peet
- hakkliha
- oliiviõli
- porgand

Valmistamine:

Puhasta ja tükelda kartul, peet ja porgand. Lisa potti vett, pane sinna köögiviljad ning pane tulele. Keeda 5 minutit suurel tulel, siis tee hakklihast pallid ning lisa vette. Keeda veel 5 minutit suurel tulel, seejärel vähenda kuumust ning keeda kuni köögiviljad on pehmed. Lisa supitaldruku sisse ka oliiviõli.

Reede: makaronid hakkliha ja spinatiga

Koostisosad:

- makaronid
- hakkliha
- spinat
- oliiviõli

Valmistamine:

Keeda makaronid vastavalt juhendile. Lisa oliiviõli makaronidele. Teises potis valmista hakkliha spinatiga: lisa potti natukene vett, pane sinna ka hakkliha ning pane tulele. Sega hakkliha kuni see ei ole enam roosa ning lisa tükeldatud spinat. Hauta madalal tulel umbes 15 minutit. Sega kausis makaronid hakklihaga. Kõrvale võib pakkuda paprikat, tomatit, kurki, avokaadot, brokolit, lillkapsat jne.

Laupäev: küpsetatud juurviljad ja lihapallid

Koostisosad:

- kartul
- porgand
- bataat
- peet
- baklažaan
- oliiviõli
- hakkliha
- kõrvale brokoli ja kurk

Valmistamine:

Soojenda ahi 180 kraadini. Puhasta ning tükelda kartul, porgand, bataat, peet ja baklažaan. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista oliiviõli peale. Pane ahju ning küpseta kuni köögiviljad on pehmed. Lisa potti vesi ning pane tulele. Tee hakklihast lihapallid ning pane keeva vee sisse ning keeda umbes 10-15 minutit. Kõrvale pakkuda keedetud või aurutatud brokoli ja kurk.

Pühapäev: lõhe kartuli ja suvikõrvitsaga

Koostisosad:

- lõhefilee
- kartul
- suvikõrvits
- oliiviõli
- kõrvale brokoli, lillkapsas ja brüsselli kapsas

Valmistamine:

Puhasta ja tükelda kartul ja suvikõrvits. Lisa potti vesi, pane tulele ning lisa kartul. Keeda suurel tulel 7 minutit, seejärel vähenda kuumust ning lisa suvikõrvits ja tükeldatud lõhefilee. Keeda kuni kõik koostisosad on pehmed. Lisa oliiviõli, kui hautis on valmis. Kõrvale pakkuda keedetud või aurutatud brokoli, lillkapsas ja brüsselli kapsas.


Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: